Nieuwe producten van Nikon

Nikon kondigt een nieuwe spiegelreflexcamera en twee nieuwe objectieven aan.

D5500

Nikon kondigt de D5500 aan. Dit is de eerste DX-formaat camera met een kantelbaar touchscreen. Deze lichte, compacte en krachtige D-SLR-camera biedt fotografen nieuwe mogelijkheden om prachtige beelden te maken bij het fotograferen van snelle bewegingen, het maken van opnamen bij weinig licht, of het produceren van grote afdrukken of films. De D5500 is de perfecte camera voor ambitieuze creatieve fotografen. De gevoelige DX-formaat beeldsensor met een ISO-bereik van 100-25.600 zorgt voor zeer scherpe beelden.

De beeldsensor van de D5500 is speciaal ontworpen zonder optisch laagdoorlaatfilter (OLPF) en samen met een resolutie van 24,2 megapixels zorgt dit voor ongelooflijk scherpe details. Dankzij het hoge ISO-bereik hebben fotografen de vrijheid om altijd schitterende foto- en filmopnamen te maken, zelfs bij moeilijke lichtomstandigheden. Het 39-punts autofocussysteem (voorzien van negen kruissensoren in het midden) stelt razendsnel scherp op het gewenste onderwerp. En dankzij continu-opnamesnelheden van maximaal 5 beelden per seconde kunnen snelle acties of gezichtsuitdrukkingen op het juiste moment worden vastgelegd. Nikon’s EXPEED 4-beeldprocessor zorgt voor een snelle verwerking, geavanceerde ruisonderdrukking en maakt vloeiende filmopnamen mogelijk tot 60bps.

 

AF-S DX NIKKOR 55–200mm f/4–5.6G ED VR II

Nikon introduceert ook de AF-S DX NIKKOR 55–200mm f/4–5.6G ED VR II. Een nieuw telezoomobjectief dat zeer compact is. Dit lichte en handzame objectief is de perfecte uitbreiding voor bij kleinere DX-formaat camera’s.

Nikkor_55-200_2015

Dankzij Nikon’s vibratiereductiesysteem kunnen gebruikers stabielere opnamen uit de hand maken en werken met sluitertijden die tot vier stops langer zijn, zonder dat de door cameratrilling veroorzaakte onscherpte de fotokwaliteit aantast. Het optische ontwerp bestaat uit 13 elementen in 9 groepen, inclusief een element van ED-glas (extra lage dispersie) dat chromatische aberratie tot een minimum beperkt bij beelden met een hoog contrast. Nikon’s compacte Silent Wave Motor-technologie (SWM) maakt een stille, snelle en nauwkeurige werking van de autofocus mogelijk, wat zorgt voor scherpe opnames bij foto en video. Het NIKKOR-objectief van 55-200 mm weegt maar 300 gram en is slechts 83 mm lang wanneer het is ingetrokken. Dit objectief is een prima uitbreiding voor het NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR II-zoomobjectief.

Het AF-S DX NIKKOR 55–200mm f/4–5.6G ED VR II objectief is leverbaar vanaf 5 februari 2015. De adviesprijs bedraagt € 359,- .

 

AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR

Nikon introduceert tevens de nieuwe AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR. Dit is het eerste NIKKOR-objectief met F-vatting voorzien van een Phase Fresnel-element.

 nikkor_300mm_600x400_2015kopie

Het Phase Fresnel-element (PF), dat door Nikon is ontwikkeld, maakt gebruik van diffractie om chromatische aberratie efficiënt te corrigeren: het vermindert het aantal lenselementen dat nodig is voor een hoge beeldkwaliteit en maakt een ongekend compact en licht ontwerp mogelijk. Bovendien zorgt het ED-glas van Nikon voor maximale scherpte en vermindert het asferische lenselement ongewenste vertekening. Daarnaast beperkt de Nano Crystal Coat antireflectiecoating van Nikon beeldschaduwen en lichtvlekken tot een minimum. Met een gewicht van slechts 755 g is het NIKKOR f/4-objectief van 300 mm aanzienlijk kleiner en lichter dan zijn voorganger. De fluorcoat op de lens maakt het objectief duurzamer en gemakkelijker schoon te maken zonder dat er krassen op komen.

Het AF-S NIKKOR f/4-objectief van 300 mm wordt geleverd met de nieuwe HB-73 zonnekap en CL-M3 objectieftas.  Het AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR objectief is leverbaar vanaf 29 januari 2015. De verkoopadviesprijs bedraagt 2.089 euro.

 

CloseUp Magazine

Meer informatie over de nieuwe producten van Nikon lees je in het gratis CloseUp Magazine dat vanaf 15 januari beschikbaar is met de app.

(386 Posts)