Nikon D7200, de nieuwe DX SLR

Nikon D7200, de DX-formaat D-SLR

De D7200 heeft een groot aantal functies gemeen met Nikon’s beroemde full-frame FX-modellen. Dankzij het autofocussysteem, dat hetzelfde is als dat van Nikon’s professionele camera’s, maakt de D7200 als eerste DX-camera een precieze scherpstelling op het onderwerp tot -3 LW mogelijk. In combinatie met het grote ISO-bereik en de snelle serieopnamen van de camera biedt dit de mogelijkheid om in het donker scherpe opnamen te maken en heldere videobeelden van nachtelijke onderwerpen te produceren.

Functies voor lichtspoorfotografie en vloeiende intervalfilms bieden nog meer creatieve opties. De D7200 is ook de eerste Nikon D-SLR-camera die NFC (Near Field Communication) ondersteunt. Gebruikers kunnen nu kiezen of ze hun fraaiste foto’s via NFC of via de Wi-Fi-functie van de camera naar een smartapparaat willen overzetten.
Een speciaal menu met filminstellingen, geavanceerde opties voor audioregeling en de nieuwste generatie Picture Control-instellingen bieden veel flexibiliteit. Daarbij is de camera compatibel met Nikon’s nieuwe optionele ME-W1 draadloze microfoon die helder geluid vastlegt tot op een afstand van maximaal 50 meter.

Vervul uw ambities
Zijn grote DX-formaat beeldsensor, EXPEED 4-beeldverwerking en een ISO-bereik van 100-25.600 zorgen ervoor dat beelden een zeer groot dynamisch bereik, weinig ruis en rijke kleurgradaties hebben. Prachtige high end print kwaliteit 24.2 megapixel foto’s en topklasse videobeeld kunnen zelfs in donkere omstandigheden opgenomen worden. Het 51-punts Multi-CAM 3500 II AF-systeem is gevoelig tot -3 LW (ISO 100, 20 °C) en stelt zelfs in het bijna donker met uiterste precisie scherp op het onderwerp. Vijftien kruissensoren in het midden bieden een superieure detectie van het onderwerp. Één AF-punt (in het midden) is f/8-compatibel, waardoor meer combinaties van objectief en teleconverter mogelijk zijn. Gebruikers kunnen opnamen maken met een snelheid van maximaal 6 bps in DX-formaat en maximaal 7 bps in de 1,3x-uitsnedestand, terwijl de grote buffer van de camera in één snelle serieopname maximaal 27 12-bits RAW-beelden en maximaal 100 JPEG’s van hoge kwaliteit kan vastleggen.

Nikon D7200 - CloseUp

Filmische video op uw manier
De D7200 beschikt over dezelfde videofuncties als Nikon’s professionele camera’s en is dus een bijzonder gereedschap om films mee te maken. De camera neemt Full HD-films op met een snelheid tot 25p/30p of u kunt overschakelen naar de 1,3x-uitsnedestand en beeld opnemen met een snelheid tot 1080/50p/60p. In een speciaal filmmenu kunt u alle filminstellingen op één plek opslaan. Filmopnamen kunnen worden opgeslagen naar de twee SD-geheugenkaartsleuven of tegelijkertijd via HDMI worden uitgevoerd naar een externe recorder of monitor. Voor vloeiende overgangen tussen donkere en heldere situaties kunt u opnamen maken met Auto ISO-gevoeligheid in de stand M. Met de stand Weergave hoge lichten kunt u exact zien waar hoge lichten uitgebeten zijn. Door gebruik van de Picture Control-instelling Gelijkmatig kunt u bij de nabewerking gemakkelijker kleurgradaties toevoegen. En omdat de geluidskwaliteit een film kan maken en breken, is de camera voorzien van geavanceerde audioregeling waarmee u het geluidsbereik (breed/spraak) kunt selecteren en windruis kunt verminderen bij opnamen met de ingebouwde microfoon. Wanneer u opnamen maakt met een externe microfoon, kunt u met Nikon’s nieuwe optionele ME-W1 draadloze microfoon uw video-opnamen meer zeggingskracht geven met helder geluid dat direct van de bron is opgenomen. Zowel de zender als de ontvanger van deze microfoon leggen geluid vast, zodat de geluidsopname alleen via de microfoon of via de microfoon en de ontvanger kan plaatsvinden. Hierdoor kunt u gemakkelijk alleen uw stem opnemen, het geluid alleen op het onderwerp richten of een conversatie tussen twee mensen opnemen.

D7200_3_600x400

Delen met NFC
De D7200 is de eerste D-SLR-camera van Nikon die ondersteuning voor NFC (Near Field Communication) biedt. Wanneer u foto’s naar een NFC-compatibel smartapparaat wilt overzetten, houdt u het smartapparaat eenvoudig tegen de D7200 aan en kunt u het beeld overzetten dat op de lcd-monitor van de camera wordt weergegeven. U kunt ook de ingebouwde Wi-Fi-functie gebruiken om uw mooiste foto’s te uploaden via een compatibele smartphone of tablet. U downloadt eerst de gratis app Wireless Mobile Utility van Nikon naar uw smartapparaat. Via de ingebouwde Wi-Fi-functie kunt u de camera ook op afstand bedienen door middel van uw smartapparaat, zodat u gemakkelijk de positie van de camera kunt veranderen om opnamen te maken vanuit diverse standpunten. Voor nog meer bedieningsmogelijkheden op afstand gebruikt u de WR-R10 draadloze ontvanger en de WR-T10 draadloze zender of regelt u de camera-instellingen met de WR-1 draadloze afstandsbediening. Gebruik voor een Ethernet-verbinding de optionele UT-1 netwerkadapter of voor een verbinding met een draadloos LAN de UT-1 netwerkadapter samen met de WT-5 WiFi adapter.

Ontdekken, creëren en experimenteren
Een reeks functies die gebruikmaakt van de kracht van de D7200 zorgt ervoor dat u vrij bent om zoveel te experimenteren als u wilt. Op de monitor van 8,0 cm (3,2 inch) met 1.229.000 beeldpunten en kleurregeling zijn tijdens de opname de kleurbalans en helderheid in elke gewenste richting aan te passen. De zoeker is voorzien van een organisch EL-schermelement dat een helder en contrastrijk informatiescherm bevat met een laag stroomverbruik. Of u nu foto’s of video maakt, Nikon’s Picture Control-systeem van de tweede generatie geeft waardevolle mogelijkheden voor controle over verscherping, contrast, helderheid, tint en verzadiging. Voor ultieme vrijheid tijdens de nabewerking kunt u de instelling Gelijkmatig gebruiken: alle details blijven behouden en de rijkdom aan kleurinformatie in zowel hoge lichten als schaduwen wordt bewaard. Met de instelling Lokaal contrast kunt u het contrast nauwkeurig aanpassen om fijne structuren zichtbaar te maken. Een andere creatieve functie is de mogelijkheid om via eenvoudige menuopties intervalfilms met vloeiende belichtingsovergangen op te nemen. U kunt spectaculaire lichtspoorfoto’s creëren door opnamen te maken in de continu-ontspanstand met een sluitertijd van 4 seconden of langer. Gebruikers kunnen net zoveel beelden vastleggen als uw geheugenkaarten en de gebruiksduur van de accu toelaten.

 

Prijs en beschikbaarheid
De D7200 is leverbaar vanaf 19 maart 2015. De verkoopadviesprijs van de body ligt op 1199,- euro. De adviesprijs van de kit met de AF-S 18-105 mm 1:3,5-5,6 G ED VR ligt op €1429,- euro.

 

(386 Posts)