Nikon’s zoommonster Coolpix P900

Nikon introduceert de Nikon COOLPIX P900. Deze camera beschikt over maar liefst 83x optische zoom en kan details vastleggen die niet zichtbaar zijn voor het blote oog.

De Nikon Coolpix P900 heeft zeer krachtige optische zoom. De camera heeft een bereik van 24 mm tot 2000 mm en is uitbreidbaar tot 4000 mm met Dynamic Fine Zoom. Hiermee kunnen fotografen de natuur dichterbij brengen dan ooit tevoren en in fijne details vastleggen in zowel foto’s als HD-films. Het grote, heldere objectief van f/2.8-f/6.5 produceert kristalheldere, scherpe beelden bij een hoge resolutie, zelfs als het helemaal is uitgezoomd tot 2000 mm tele (kleinbeeldequivalent).

De reactietijd is kort, met een snelle AF en kortere opnamevertraging. Bovendien zijn tele-opnamen uit de hand uitzonderlijk stabiel, dankzij de geavanceerde optische VR (vibratiereductie) met dubbele detectie die een zeer effectieve vermindering van bewegingsonscherpte biedt, equivalent met fotograferen met een sluitertijd die 5,0 stops korter is. Deze nieuwe krachtige VR verbetert de absorptie van trillingen door bewegingen van het objectief (hoeksnelheidsensor) en van de beeldsensor (gegevens over bewegingsvectoren) gelijktijdig te detecteren. Daardoor is een nauwkeuriger berekening van de hoeveelheid beeldonscherpte mogelijk en werkt de vibratiereductie veel beter.

Snel veranderende onderwerpen kunnen flexibel en probleemloos worden gekadreerd op de grote kantelbare lcd-monitor (RGBW) van 7,5 cm/3 inch met 921.000 beeldpunten. Bovendien kunt u dankzij de elektronische zoeker eenvoudig wisselen tussen opnamestijlen aangezien de oogsensor automatisch overschakelt van opname via het scherm wanneer uw oog in de buurt van de zoeker komt.

Opnamelocaties kunnen zeer nauwkeurig worden bijgehouden doordat de ingebouwde internationale satellietsystemen GPS/GLONASS/QZSS snelle en gedetailleerde informatie bieden, waar ter wereld u ook reist.

Prachtige beelden kunnen direct worden gedeeld met ingebouwde Wi-Fi en NFC-ondersteuning, waarbij u enkel op de Wi-Fi®-knop hoeft te drukken of de camera met NFC-ondersteuning tegen een smartapparaat hoeft te houden.


Uitzonderlijke details, prachtig uitgevoerd
Leg zo veel details vast als u nooit voor mogelijk had gehouden met de 83x optische zoom, uitbreidbaar tot 166x Dynamic Fine Zoom. Verlies een snelbewegend onderwerp nooit uit het oog, dankzij de terugkeerzoomknop naast de zoomknop die u direct helpt het onderwerp weer in beeld te krijgen door terug te gaan naar groothoekscherpstelling. Dankzij een flexibele compositie op de grote kantelbare monitor van 7,5 cm/3 inch en de ingebouwde elektronische zoeker kunt u zich aanpassen aan uitdagende opnamesituaties, waarbij u verzekerd bent van vloeiende opnamen uit de hand, zowel voor foto’s als Full HD-films (1080/60p), omdat optische VR van 5,0 stops met dubbele detectie cameratrilling zelfs corrigeert in de ultratelestand. Full HD-films gaan vergezeld van geluid van hoge kwaliteit doordat de zoommicrofoon van richting verandert in overeenstemming met het gebruik van de zoom.

Prijs en beschikbaarheid
De COOLPIX P900 is naar verwachting leverbaar vanaf 19 maart 2015 voor een adviesprijs van 639,- euro.

(386 Posts)