Nieuwe full-frame E-mount lenzen Sony

Sony introduceert vier nieuwe full-frame E-mount lenzen voor haar compact systeemcamera-segment.

Distagon T* FE 35 mm F1.4 ZA (SEL35F14Z) Full-Frame groothoek
De hoogwaardige ZEISS optische prestatie komt helemaal tot zijn recht in deze full-frame groothoeklens met vast brandpuntafstand. De SEL35F14Z, met een minimum brandpuntafstand van slechts 0,3 m is de eerste E-mount lens met een extra snelle F1.4 9-bladige diafragmaopening: ideaal voor scherptediepte effecten (bokeh).

De optische prestatie worden verbeterd door de ZEISS T* coating, die lichtvlekken en schaduwen onderdrukt en zorgt voor een natuurlijke kleurweergave en uitstekend contrast.

Het Direct Drive SSM (DDSSM)-systeem zorgt voor uiterst stille precisiefocus, zelfs bij minimale scherptediepte. Een speciale diafragmaopening-ring kan gebruikt worden voor soepele, continue bediening – ideaal voor filmmakers – of met klik-stops die voor het maken van foto-opnames. Het stof- en vochtbestendige ontwerp zorgt voor een betrouwbare bediening bij het maken van buitenopnames.

Dit objectief ligt eind maart in de winkels en kost zo’n 1.700,- euro.

FE 90 mm F2.8 Macro G OSS (SEL90M28G) medium telefoto macro
Op maat gemaakt voor close-ups en portretten, biedt de SEL90M28G een krachtige mix van helderheid en scherptediepte – en zorgvuldige controle over sferische aberratie – het kenmerk van alle G-lenzen. De eerste mid-telezoom macro binnen de E-mount familie is ook voorzien van een ingebouwde Optical SteadyShot (OSS)-beeldstabilisatie. Hiermee worden zeer gedetailleerde beelden gemaakt tot 1:1 vergroting, zelfs als uit de hand gefotografeerd of gefilmd wordt.

Het soepele, geruisloze Direct Drive SSM (DDSSM)-mechanisme zorgt voor nauwkeurige focuspositionering, wat cruciaal is voor macrofotografie.

FE90macroF28_A

Interne focus behoudt constante totale lenslengte – een enorm voordeel als u maar een paar centimeter van uw onderwerp verwijderd bent bij het maken van macro-opnames. Er is ook een focus holdknop en een verschuifbare focusring, die onmiddellijk omschakelt tussen handmatige en automatische focus. Dankzij de stof- en vochtbestendigheid kunt u betrouwbare prestaties leveren terwijl u in de regen close-ups boordevol details maakt van bijvoorbeeld insecten en de natuur.

Voor zo’n 1.150 euro kunt u dit objectief vanaf eind juni aanschaffen.

FE 24-240 mm F3.5-6.3 OSS (SEL24240) full-frame zoom
Het enorme 24-240 mm bereik (10x zoom) maakt van deze full-frame telezoom de ideale reispartner, die brandpuntafstanden van groothoek tot telezoom aankan, zonder dat u extra lenzen mee hoeft te nemen.
Het geavanceerde ontwerp bestaat uit vijf asferisch geslepen lenselementen en één element van ED-glas, wat bijdraagt aan uitstekende optische prestaties in een compacte body. Aan de wensen van serieuze fotografen wordt voldaan met een geavanceerde lineaire motor die het focusmechanisme aandrijft voor snelle, soepele respons over het royale zoombereik.

FE24240_A
Ingebouwde Optical SteadyShot (OSS)-beeldstabilisatie is een toevoeging die zeer welkom is voor telezoomopnames vanuit de hand en scènes met weinig licht bij langere sluitersnelheden. Zoals alle nieuwe FE (full frame)-lenzen heeft de SEL24240 een stof- en vochtbestendig ontwerp.

Vanaf eind maart is dit objectief leverbaar voor 1.000 euro.

FE 28 mm F2 (SEL28F20) full-frame groothoek prime
Deze full-frame 28 mm groothoekobjectief heeft een heldere F2.0 maximum lensopening. Ideaal voor het maken van opnames vanuit de hand bij schaars licht.
Licht, compact, stof- en vochtbestendig – deze lens is een fraai gedimensioneerde match voor Sony’s veelgeroemde Alpha 7 serie full-frame camera’s, met een degelijke aluminium afwerking die aantrekkelijk oogt. De 9-bladige ronde diafragmaopening, drie asferisch geslepen lenselementen – waaronder een AA (advanced aspherical) element – en twee ED-glaselementen, zorgen voor uitstekende scherpte van hoek tot hoek en fraaie zachte achtergrondvervaging. Alle lensoppervlakken zijn multi-coated om lichtvlekken en schaduwen te onderdrukken bij het maken van opnames bij tegenlicht.
FE28F2_FE057FEC_A

Het interne focusmechanisme wordt aangedreven door een geavanceerde lineaire aandrijving, voor een geruisloze autofocus, terwijl de lenslengte in zijn geheel constant blijft tijdens het scherpstellen.

Dit objectief kost 450 euro en is eind april leverbaar.
VCL-ECU2 Ultrabrede en VCL-ECF2 Fisheye APS-C converters
Voor perspectieven met nog meer groothoek is er de optionele SEL075UWC ultrabrede converter en de SEL057FEC Fisheye converter, waarmee de beeldhoek vergroot wordt tot 21 mm, respectievelijk tot 16 mm fisheye omgevormd wordt, met volledige 180 graden dekking. De maximum diafragmaopening van beide converters, indien gemonteerd op de SEL28F20, is respectievelijk F2.8 en F3.5.  Een absolute noviteit binnen lensconverters is dat overeenkomende EXIF-gegevens worden gegenereerd, wanneer een van deze converters aan de lens bevestigd is. De SEL28F20, SEL075UWC en SEL057FEC zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

Compromissen in optische prestaties zijn niet nodig voor het creëren van extreme groothoek- en fisheye effecten.

De VCL-ECU2-adapter kan gebruikt worden samen met de SEL16F28 16 mm F2.8 en de SEL20F28 20 mm F2.8 groothoek (APS-C) lenzen, waarmee ultra-groothoeken mogelijk zijn tot 12 mm (met SEL16F28) of 16 mm (SEL20F28). De VCL-ECF2 Fisheye-converter zorgt voor extreme perspectiefeffecten, met een gezichtsveld van de volle 180 graden voor de SEL16F28, en 133 graden voor de SEL20F28. Elke converter heeft een fraaie, zwarte afwerking.

VCL-ECF2_BK

Software updates voor E-mount lenzen
Nu verkrijgbaar: een nieuwe software-update die de functionaliteit van de lens verbetert voor specifieke bestaande E-mount lensmodellen. Eind maart volgt ook een software-update voor bovengenoemde nieuwe FE-lensmodellen.

(386 Posts)